OpenAI Ses Klonlama Teknolojisi Açıklandı

OpenAI’nın Yeni Teknolojisi: Voice Engine

OpenAI, yeni ses klonlama teknolojisi olan “Voice Engine” hakkında bilgi verdi. Bu teknoloji, sadece yazılı metin ve 15 saniyelik tek bir ses örneği kullanarak konuşmacının sesine çok benzeyen bir konuşma üretebiliyor.

Temkinli Yaklaşım ve Güvenlik Önlemleri

2022’de geliştirilen bu teknolojinin kötüye kullanım potansiyeli nedeniyle temkinli bir yaklaşım benimsendi. Özellikle seçim yılı gibi hassas dönemlerde insanların seslerine benzeyen konuşmalar üretmenin ciddi riskler taşıdığının farkında olunduğu belirtildi.

Güvenlik İlkeleri ve Çeviri Yeteneği

Voice Engine’in test aşamasındaki kullanıcı partnerlere, kişi veya kuruluşların kimliğini kullanmanın yasaklandığı, orijinal konuşmacının rızasının gerektiği ve seslerin yapay zeka tarafından üretildiğinin izleyicilere açıkça bildirilmesinin zorunlu kılındığı açıklandı.

Ayrıca, Voice Engine’in orijinal konuşmacının sesini koruyarak çeviri yapabildiği belirtildi. Bu özellik sayesinde video ve podcast içerik üreticileri, “kendi sesleriyle” dünyaya ulaşabilecek ve çevrilen seste orijinal konuşmacının aksanını koruyabilecek.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. OpenAI Ses Klonlama Teknolojisi Açıklandı için yorumda bulun

    OpenAI Ses Klonlama Teknolojisi Açıklandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak OpenAI Ses Klonlama Teknolojisi Açıklandı için ilk yorumu yapabilirsin.