Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Açıklama: Gabar’da Koca Yusuf Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Arayacak

Koca Yusuf Gabar’da Sondaj Çalışmalarına Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 5 bin metre sondaj kapasitesine sahip olan Koca Yusuf’un Gabar’da Türkiye’nin en kaliteli petrolünü aramak üzere göreve başladığını duyurdu. TIR’larla getirilen ve Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda çalışmalara başlayan Koca Yusuf, Türkiye’nin günlük petrol üretim hedefine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yerli Üretim Koca Yusuf’un Özellikleri

Koca Yusuf, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen “Koca Yusuf TP1500” projesi kapsamında üretildi. Toplamda 43,2 metre kule ve 7,6 metre masa yüksekliğine sahip olan Koca Yusuf, 1500 HP güce sahip ve hidrolik silindir kule kaldırma yöntemiyle çalışıyor.

2024 Hedefleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Koca Yusuf’un Gabar’daki çalışmaların yanı sıra Diyarbakır, Şırnak, Van ve Hakkari’de yapılacak yeni aramalarla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerini keşfetmeye devam edeceklerini belirtti. 2024 yılında toplamda 140 kuyunun açılacağı belirtilirken, bölgenin kalkınması ve cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Açıklama: Gabar’da Koca Yusuf Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Arayacak
  1. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Açıklama: Gabar’da Koca Yusuf Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Arayacak için yorumda bulun

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Açıklama: Gabar’da Koca Yusuf Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Arayacak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Açıklama: Gabar’da Koca Yusuf Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Arayacak için ilk yorumu yapabilirsin.