Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler Yatırımcıları Memnun Etti

Ekonomi Yönetiminin Aldığı Kararlar Güveni Artırıyor

Türkiye‘de ekonomi yönetimi tarafından atılan adımlar, Türkiye ekonomisine ilişkin belirsizlikleri azaltıyor. Bu durum, TL varlıklara olan ilgiyi artırırken uluslararası alanda da olumlu yankılanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini yüzde 8,50’den yüzde 50’ye yükseltirken, ekonomi yönetimi de enflasyonla mücadeledeki kararlılığını ortaya koydu.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları Notları Yükseltti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine duyulan artan güvenin, dış finansmanı olumlu etkilediğini belirterek, 2023 yılının ilk 5 ayında net portföy çıkışı yaşanırken Haziran 2023-Şubat 2024 döneminde net portföy girişinin 16,8 milyar doları bulduğunu açıkladı. Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi ise Şubat 2021’den bu yana ilk kez 282 baz puanın altına inerek 281,75 puana geriledi.

Analizlere göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunda artış yaparken kredi notu görünümünde olumlu değişiklikler yapmaktadır. S&P Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, kredi notu görünümünü “pozitif” olarak korudu. Moody’s ise Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı. Fitch ise Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirdi.

Yatırımcılar Türkiye Ekonomisine Güveniyor

Analistler, enflasyonda kalıcı düşüş, cari açıkta azalma ve sürdürülebilir büyüme sağlanması durumunda kredi notu artışlarının devam edebileceğini belirtiyor. Moody’s de yakın tarihli bir değerlendirmesinde Türkiye’nin notunda artış olabileceğini öngörüyor. Bu olumlu gelişmelerin etkisiyle Borsa İstanbul‘da BIST 100 endeksi, rekor kırarak yüzde 1’in üzerinde yükselişle 103.375,74 puana yükseldi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler Yatırımcıları Memnun Etti için yorumda bulun

    Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler Yatırımcıları Memnun Etti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler Yatırımcıları Memnun Etti için ilk yorumu yapabilirsin.