İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hazır

135 Kişilik Küçük Ama Cesur Ordu

İsviçreli Muhafızlar, sadece 135 kişiden oluşan, Papa için hayatlarını vermeye hazır olan özel bir ordu görevini üstleniyor. Cesaretleri ve sadakatleri ile saygı kazanan bu paralı askerler, 16. yüzyılın başlarından bu yana Vatikan’da Papa’yı korumakla yükümlüler.

Yemin Töreni ve Günlük Yaşamları

Guardian’ın haberine göre, Vatikan Şehri’nde bulunan İsviçreli Muhafızlar, yeni askerlerin katıldığı yemin töreni için prova yaptı. Geleneksel kıyafetlerini giyen askerler, papalık yeminini ederken Kutsal Teslis’i anmak için ellerini gökyüzüne kaldırıyor.

Zorlu Başvuru Süreci ve Eğitim

Orduya katılmak isteyen adaylar, rekabetçi bir başvuru sürecinden geçiyor. İsviçreli, 19-30 yaşları arasında, belirli fiziksel ve karakteristik özelliklere sahip olmaları bekleniyor. Ayrıca, dindar Katolik olmaları ve en az iki yıl papaya hizmet etmeyi taahhüt etmeleri gerekiyor.

Muhafızların Görevleri ve Eğitimleri

Muhafızlar, sadece papanın güvenliğini sağlamakla kalmayıp, tarihsel olarak şiddetli savaşlara da katıldılar. Bugün ise, modern silahları kullanmak üzere eğitiliyorlar ve psikolojik testlerden geçirilerek zihinsel olarak da uygun olduklarından emin olunuyor.

Gelecekte Kadınların Katılımı ve Kazançlar

Vatikan, kadınların da orduya katılmasını planlıyor. Muhafızlar ayda yaklaşık 42 bin TL kazanırken, boş zamanlarında Vatikan’ın dışına çıkabiliyorlar. Peter adındaki bir muhafız, “Bu işin en iyi kısmı; o dünyadaki en önemli insanlar arasında ve sadece 135 kişi bunu yapma fırsatına sahip.” diyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hazır için yorumda bulun

    İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hazır için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hazır için ilk yorumu yapabilirsin.