Muş Ovası: Kuşların Göç Rotası

Muş Ovası, Kuşların Yaşam Alanı

Muş Ovası, çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yaparak yılın her döneminde kuş hareketliliği yaşanan bir bölgedir. Kışın sıcak bölgelere göç eden binlerce kuş, ilkbahar ve yaz aylarını Muş Ovası’ndaki sulak alanlarda geçirir.

Doğa Koruma ve Kuş Gözlemcileri Bölgede Aktif

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri ve kuş gözlemcileri, Muş Ovası’nda sürekli denetim yaparak kuş türlerini kayıt altına almakta ve sulak alanların korunmasına destek olmaktadır.

Türkiye’nin Göçmen Kuşlar İçin Önemi

Telli Turna Doğa Koruma Derneği Başkanı Kasım Avci, Türkiye’nin akarsuları, gölleri ve sulak alanlarıyla göçmen kuşlar için önemli bir ülke olduğunu belirterek, Muş Ovası’nın da bu göç rotalarından birini oluşturduğunu ifade etmiştir.

Muş, Kuşlar İçin Üreme ve Konaklama Merkezi

Avci, Muş’un kuşlar için önemli bir üreme ve konaklama merkezi olduğunu vurgulayarak, bölgede nesli tehlike altında olan kuş türlerine ev sahipliği yapıldığını ve koruma faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtmiştir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Muş Ovası: Kuşların Göç Rotası için yorumda bulun

    Muş Ovası: Kuşların Göç Rotası için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Muş Ovası: Kuşların Göç Rotası için ilk yorumu yapabilirsin.