Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişte: Dış Finansmana Erişim Artıyor

TL Varlıklara Olan İlgi Artıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu yükseltirken, TL varlıklara olan ilgi de artmaya devam ediyor. Bu durum, Türkiye’nin risk primini olumlu yönde etkilerken, fonlama maliyetlerindeki iyileşme de göze çarpıyor.

Kredi Risk Primi En Düşük Seviyede

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 276 baz puanla Şubat 2020’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. CDS, Kovid-19 salgını öncesi seviyeye dönerek TL varlıklara uluslararası yatırımcı ilgisini yansıtıyor.

Analistler ve Ekonomi Yönetimi

Analistler, Türkiye’nin yurt dışı swap kanallarını açmak için attığı adımların etkili olduğunu belirtirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan güven ve öngörülebilirliğin Türkiye ekonomisine dış finansman sağlamada olumlu etkisi olduğunu vurguladı.

Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Değerlendirmesi

Standard & Poor’s (S&P) Türkiye’nin kredi notunu “B+”ya yükseltirken, Fitch Ratings ve Moody’s de kredi notunu yükselterek not görünümlerini pozitif yönde güncelledi. Gelecek dönemde enflasyonun kontrol altına alınması ve cari açığın azaltılmasıyla not artışı beklentisi öne çıkıyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişte: Dış Finansmana Erişim Artıyor için yorumda bulun

    Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişte: Dış Finansmana Erişim Artıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişte: Dış Finansmana Erişim Artıyor için ilk yorumu yapabilirsin.