Meta, Avrupa’da Reklamsız Abonelik Ücretlerini Düşürüyor

Meta’nın Avukatı Timothy Lamb, Avrupa Komisyonu’ndaki Çalıştayda Yaptığı Açıklamada:

Meta’nın kullanıcıların kişisel verilerini kullanımıyla ilgili Avrupa Birliği’nin soruşturmasını sonlandırmayı hedefleyerek, reklamsız abonelik modelinin fiyatını düşüreceğini belirtti.

Reklamsız Abonelik Ücretleri Düşüyor:

Meta, Facebook ve Instagram için aylık reklamsız abonelik ücretini tek bir hesap için 9,99 avrodan 5,99 avroya indirmeyi teklif etti. Her ek hesap için ise 4 avro ücret alınacak.

“Belirsizliğin Hızla Çözülmesi Gerekiyor”:

Lamb, “Bu makul bir kişinin bu kalitedeki hizmetler için ödemesi gereken aralığın açık ara en alt sınırıdır. Ve bunun ciddi bir teklif olduğunu düşünüyorum. Şu anda düzenleyici belirsizlik mevcut ve bunun hızla çözülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Meta’nın Hedefi:

Meta, Avrupalı düzenleyicilerin veri kullanımıyla ilgili soruşturmasına karşılık reklamsız abonelik modeli ve düşük ücret teklifiyle süreci hızlandırmayı ve düzenleyicileri yatıştırmayı amaçlıyor.

Önemli Not:

Meta’nın önerdiği ücretin içinde, kullanıcıların Apple ya da Google gibi uygulama mağazalarından indirme yapmaları halinde ödeyecekleri ek ücretler bulunmuyor.

BEUC’un Şikayeti:

Kasım 2020’de Avrupa Tüketici Birliği’nin 19 üyesiyle Meta’nın haksız ödeme veya rıza modeline karşı resmi şikayette bulunduğu belirtilmişti.

AB Düzenlemelerine Yanıt:

Meta, AB’deki sıkı düzenlemelere karşılık reklam geliri kaybını hafifletmek amacıyla abonelikleri başlatmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Meta, Avrupa’da Reklamsız Abonelik Ücretlerini Düşürüyor için yorumda bulun

    Meta, Avrupa’da Reklamsız Abonelik Ücretlerini Düşürüyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Meta, Avrupa’da Reklamsız Abonelik Ücretlerini Düşürüyor için ilk yorumu yapabilirsin.