SpaceX, ABD Ulusal Keşif Bürosu İle Casus Uydu Ağı Kurdu

Elon Musk’ın Şirketi SpaceX, Casus Uydu Projesi İçin Dev Anlaşma

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, ABD Ulusal Keşif Bürosu (NRO) ile 1,8 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayarak casus uydu ağı kurdu.

ABD’nin İstihbarat Kabiliyeti Önemli Ölçüde Artacak

Reuters’a konuşan kaynaklar, SpaceX’in Starshield birimi tarafından yürütülen programın başarılı olması halinde ABD’nin istihbarat kabiliyetinin önemli ölçüde artacağını belirtti. Bu ağ sayesinde ABD hükümeti ve ordusu dünyanın hemen hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit edebilecek.

“Artık Kimse Saklanamayacak!”

İngiliz haber ajansına konuşan bir kaynak, sistemin potansiyel kapasitesi hakkında “Artık kimse saklanamayacak” değerlendirmesini yaptı. Bu anlaşma ile ABD’nin istihbarat ve askeri birimleri arasında veri paylaşımı da sağlanacak.

SpaceX ve NRO konu hakkındaki yorum taleplerine cevap vermezken, NRO “komplike bir uydu sistemi geliştirme misyonunu” kabul ettiğini açıkladı. Ayrıca, Ulusal Keşif Bürosu’nun dünyanın en yetenekli ve en dayanıklı uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştirdiği belirtildi.

Yeni Uydu Ağı Ne Zaman Hizmete Girecek?

SpaceX’in NRO ile yaptığı anlaşma, ABD Uzay Kuvvetleri ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanlarının da bulunduğu bir yapı içinde gerçekleşti. Yeni uydu ağının ne zaman aktif hale geleceği henüz bilinmiyor. NRO, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve diğer istihbarat teşkilatları için uydu görüntüleri sağlamaya devam edecek.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. SpaceX, ABD Ulusal Keşif Bürosu İle Casus Uydu Ağı Kurdu için yorumda bulun

    SpaceX, ABD Ulusal Keşif Bürosu İle Casus Uydu Ağı Kurdu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak SpaceX, ABD Ulusal Keşif Bürosu İle Casus Uydu Ağı Kurdu için ilk yorumu yapabilirsin.