Yunanistan’da Sıcak Hava Dalgası ve Rekor Sıcaklıklar

Yunanistan’da Mart Ayında Sıcaklık Rekorları Kırılıyor

Yunanistan Meteoroloji Dairesi’nin verilerine göre, 28-31 Mart tarihleri arasında ülkenin birçok bölgesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti.

Afrika Tozu Etkisiyle Sıcaklık Rekorlarına Ulaşıldı

Mart ayında bugüne dek kaydedilen en yüksek sıcaklıklar göz önüne alındığında, sıcaklıklar 30 dereceye yaklaşarak rekor seviyeye ulaştı. 31 Mart’ta Livadia kentinde ölçülen 29,8 derece en yüksek sıcaklık olarak kaydedildi.

2023-2024 Kışı Sıcaklık Rekoru Kırdı

Yunanistan Meteoroloji Dairesi’nin yayımladığı analize göre, ülkede 2023-2024 kışı, bugüne dek kaydedilmiş en yüksek sıcaklıktaki kış oldu. Aralık 2023, Ocak ve Şubat 2024 aylarında hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 11 derecenin üzerine çıktı.

Uzmanlar Uyarıyor: Afrika Tozu Toksik ve Zararlı

Uzmanlar, Yunanistan’da geçen hafta görülen “çöl tozu”nun, toksik ve sağlığa zararlı olduğu yönünde uyarıda bulundu. Afrika üzerinden gelen bu toz, polen, bakteri ve mantarlarla birleşerek solunum sistemi başta olmak üzere insan sağlığı için zararlı bir karışım oluşturuyor. Özellikle solunum sorunu yaşayanların dikkatli olması gerektiği vurgulanmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Yunanistan’da Sıcak Hava Dalgası ve Rekor Sıcaklıklar için yorumda bulun

    Yunanistan’da Sıcak Hava Dalgası ve Rekor Sıcaklıklar için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Yunanistan’da Sıcak Hava Dalgası ve Rekor Sıcaklıklar için ilk yorumu yapabilirsin.