Katar, Hamas’ın Merkezini Taşıyacağı İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el Ensari’den Açıklama

Katar, Hamas’ın merkezini Doha’dan başka bir ülkeye taşıyacağı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Macid el Ensari, Hamas’ın Doha’daki varlığının sona ermesi için herhangi bir neden olmadığını vurguladı. Ensari, Katar’ın İsrail ve Hamas arasındaki arabuluculuk çabalarına devam ettiğini belirtirken, Doha’nın bu süreçteki rolünü gözden geçirdiğini ifade etti.

Hamas’ın Siyasi Merkezinin Taşınması Gündemde

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Hamas’ın siyasi merkezini Katar’dan taşımak için iki ülkeyle görüşmeler yürüttüğünü iddia etmişti. Hamas, 2012 yılında Suriye’deki savaşın patlak vermesinin ardından merkezini Şam’dan Doha’ya taşımıştı. Hamas lideri İsmail Haniye’nin Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi sonrasında ise “Hamas merkezini Türkiye’ye taşıyacak” iddiaları ortaya atılmıştı.

Erdoğan’dan Açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Önemli olan Hamas liderlerinin nerede olduğu değil, Gazze’deki durumdur. Katar’daki konumlarıyla ilgili bilgi almadığını ve Katar Emiri Şeyh Temim’in Hamas’ın konumunu değiştireceği yönünde bir adım atacağına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadığını” belirtti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Katar, Hamas’ın Merkezini Taşıyacağı İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı
  1. Katar, Hamas’ın Merkezini Taşıyacağı İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı için yorumda bulun

    Katar, Hamas’ın Merkezini Taşıyacağı İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Katar, Hamas’ın Merkezini Taşıyacağı İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı için ilk yorumu yapabilirsin.