Türkiye, Finlandiya ve İsveç Üçlü Muhtıra Kapsamında Daimi Ortak Mekanizma Toplantısını Gerçekleştirdi

Daimi Ortak Mekanizma’nın Altıncı Toplantısı Helsinki’de Yapıldı

Türkiye, Finlandiya ve İsveç, NATO Madrid Zirvesi’nden önce imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın altıncı toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantı, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine kabul edilmelerinin ardından yapılan ilk mekanizma toplantısı oldu.

Türk Heyetine Başkanlık Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’tan

Toplantıya Türk heyetini Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç başkanlık etti. Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım ve çeşitli bakanlıklardan temsilciler de yer aldı.

Terör Örgütlerine Karşı Kararlılık Vurgusu

Finlandiya ve İsveç heyetleri, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetlerini daha iyi anladıklarını belirtti. Toplantıda, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi terör örgütlerine destek vermeyeceklerini vurgulayan heyetler, Türkiye’ye karşı tehditlere karşı tam destek sözü verdiler.

İş Birliği ve Dayanışma Kararı

Toplantıda, Üçlü Muhtıra çerçevesinde belirlenen taahhütlerin hayata geçirilmesi için iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındı. Ayrıca, Avrupa güvenlik mimarisi, NATO Washington Zirvesi, RF-Ukrayna Savaşı ve diğer güncel konular da ele alındı.

Finlandiya ve İsveç, Türkiye ile terörle mücadele konusunda tam dayanışma içinde olduklarını bir kez daha vurgulayarak, bir sonraki toplantının Stokholm’de yapılmasını kararlaştırdılar.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Türkiye, Finlandiya ve İsveç Üçlü Muhtıra Kapsamında Daimi Ortak Mekanizma Toplantısını Gerçekleştirdi
  1. Türkiye, Finlandiya ve İsveç Üçlü Muhtıra Kapsamında Daimi Ortak Mekanizma Toplantısını Gerçekleştirdi için yorumda bulun

    Türkiye, Finlandiya ve İsveç Üçlü Muhtıra Kapsamında Daimi Ortak Mekanizma Toplantısını Gerçekleştirdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye, Finlandiya ve İsveç Üçlü Muhtıra Kapsamında Daimi Ortak Mekanizma Toplantısını Gerçekleştirdi için ilk yorumu yapabilirsin.