Hükümetten 'şehri terkedin' rüşveti!

Japonya hükümeti, bölgelerdeki nüfus düşüşünü tersine çevirmek ve “Tokyo’yu biraz olsun ferahlatmak” amacıyla Tokyo dışına taşınan ailelere 18 yaş altı çocuk başına 1 milyon yen (7 bin 500 dolar) teklif ediyor.

İSTANBUL (İGFA) – Japonya Hükümeti, nüfusu yaşlanan ve azalan kasaba ve köylere yeniden hayat verme çabasının bir parçası olarak Nisan ayında bu planı uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Capital Dergisi’nin aktardığı habere göre, bu planla birlikte Japonya Hükümeti, 39 milyon nüfusla dünyanın en kalabalık metropolü olan Tokyo’da kamu hizmetleri üzerindeki baskıyı da azaltmayı umuyor.

Hükümet, nüfus düşüşünü tersine çevirmek ve ‘Tokyo’yu ferahlatmak’ amacıyla Tokyo dışına taşınan ailelere 7 bin 500 dolara karşılık gelen 1 milyon yen teklif etti.

Ödeme, Tokyo’nun 23 çekirdek bölgesinde ve komşu Saitama, Chiba ve Kanagawa eyaletlerinde yaşayan ailelere verilecek.

Başkent’ten ayrılan ailelerin yeni evlerinde en az 5 yıl yaşamaları gerekiyor ve 5 yıl geçmeden taşınanlar parayı iade etmek zorunda kalacak.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Hükümetten 'şehri terkedin' rüşveti! için yorumda bulun

    Hükümetten 'şehri terkedin' rüşveti! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hükümetten 'şehri terkedin' rüşveti! için ilk yorumu yapabilirsin.