Mısır, Gazze’ye Yönelik Esir Takası Görüşmelerini Hızlandırıyor

Mısır’ın Girişimiyle İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Görüşmeleri Sürüyor

Katar merkezli “Al-Araby Al-Jadeed” haberine göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Mısır Kahire’de esir takası görüşmelerine ev sahipliği yapıyor.

Mısır, İsrail Müzakere Heyetini Gazze Esir Takası Görüşmelerine Davet Etti

Mısır’ın Gazze’deki İsrailli esirlerin salıverilmesi için yapılması beklenen görüşmelere İsrail müzakere heyetini davet ettiği belirtildi. Hamas yetkililerinin de görüşmelere katılması bekleniyor.

Mısır’ın Hedefi Süreci Hızlandırmak ve Hamas’ın Önerilerini Değerlendirmek

Mısırlı kaynaklara göre, Kahire’de yapılacak görüşmelerin süreci hızlandırmayı ve Hamas’ın önerilerini değerlendirmeyi amaçladığı vurgulandı. Mısır, İsrail heyetinden Hamas’ın taleplerine yanıt vermesini bekliyor.

Esir Takası Görüşmeleri Geçici Ateşkes ve Serbest Bırakılma Önerileri İçeriyor

Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil’in Tel Aviv ziyareti ve İsrail müzakere heyetinin Güvenlik Kabinesine sunduğu öneride, kadınlar, yaşlılar ve hastaların bulunduğu 33 esirin serbest bırakılması talep ediliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Mısır, Gazze’ye Yönelik Esir Takası Görüşmelerini Hızlandırıyor için yorumda bulun

    Mısır, Gazze’ye Yönelik Esir Takası Görüşmelerini Hızlandırıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Mısır, Gazze’ye Yönelik Esir Takası Görüşmelerini Hızlandırıyor için ilk yorumu yapabilirsin.