İsrail Saldırılarında 485 Filistinli Hayatını Kaybetti

Filistinli Kayıpların Arttığı Açıklandı

7 Ekim 2023’ten bu yana İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında toplam 485 Filistinli hayatını kaybetti.

Can Kaybı ve Yaralı Sayısında Keskin Artış

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu süre zarfında Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 485 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 4 bin 900 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Sağlık Tesislerine Yapılan Saldırılar

DSÖ’nün verilerine göre, aynı dönemde Batı Şeria’daki sağlık tesislerine ve çalışanlarına 340’tan fazla saldırı düzenlendi. Açıklamada, bu saldırıların uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği vurgulanmıştır.

İsrail’in Uyguladığı Kısıtlamalar

İsrail’in Batı Şeria’da uyguladığı ciddi kısıtlamaların insani krizi daha da kötüleştirdiği ve Filistinlilerin temel sağlık hizmetlerine erişimini sınırlandırdığı belirtilmiştir.

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail’in aynı dönemde işgal altındaki bölgede 8 bin 340 Filistinliyi gözaltına aldığı duyurulmuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail Saldırılarında 485 Filistinli Hayatını Kaybetti için yorumda bulun

    İsrail Saldırılarında 485 Filistinli Hayatını Kaybetti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail Saldırılarında 485 Filistinli Hayatını Kaybetti için ilk yorumu yapabilirsin.