Steve Young, Melanom Tedavisinde Yeni Aşıyı Deniyor

Steve Young, Melanom Tedavisinde Yeni Aşıyı Deneyen İlk Hastalardan

Geçtiğimiz Ağustos ayında kafa derisindeki melanom büyümesi ameliyatla alınan 52 yaşındaki Steve Young, bir aşıyı deneyecek ilk hastalardan biri olacak.

Yeni Aşı, Kanserli Hücrelerin Yok Edilmesine Yardımcı Oluyor

Aşı, bağışıklık sisteminin kalan kanserli hücreleri tanımasına ve yok etmesine yardımcı olmak üzere tasarlandı. Bu sayede kanserin geri dönmemesi umuluyor.

Mevcut Teknoloji ve Faz 3 Denemeleri

Aşı olan mRNA-4157 (V940), COVID aşılarında kullanılan aynı teknolojiyi benimserken, son aşama Faz 3 denemelerinde test ediliyor.

Genetik İmza ve Kombine Tedavi

University College London Hospitals’da (UCLH) yapılan denemelerde aşı, pembrolizumab ya da Keytruda adlı ilaçla birlikte veriliyor. Moderna ve Merck Sharp and Dohme (MSD) tarafından üretilen kombine tedavi, henüz rutin kullanımda değil.

Kişiselleştirilmiş Tedavi ve Genetik Yapı

Aşı, hastanın kendi tümörünün genetik yapısına uygun olarak kişiselleştirilmiş şekilde sunuluyor. Vücuda yalnızca kanser hücrelerinde bulunan belirteçlere veya antijenlere saldıran proteinler üretmesi için talimat veriyor.

Erken Teşhisin Önemi

Melanom ne kadar erken teşhis edilirse, tedavisi o kadar kolay ve başarılı olma olasılığı o kadar yüksek oluyor. Avustralya ve diğer ülkelerde de aşıyla ilgili denemeler devam ediyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Steve Young, Melanom Tedavisinde Yeni Aşıyı Deniyor için yorumda bulun

    Steve Young, Melanom Tedavisinde Yeni Aşıyı Deniyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Steve Young, Melanom Tedavisinde Yeni Aşıyı Deniyor için ilk yorumu yapabilirsin.