Troya Müzesi ve Tevfikiye Köyü İşbirliğiyle Hıdırellez Şenliği

Köyden Antik Kent’e Hıdırellez Kutlaması

Troya Müzesi ve Tevfikiye Köyü Muhtarlığı işbirliğinde düzenlenen Hıdırellez şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, köy meydanından antik kente davul zurna eşliğindeki coşkulu yürüyüşle başladı.

Eğlence Dolu Aktiviteler

Troya Antik Kenti’nin girişinde düzenlenen şenlikte katılımcılar, halat çekme, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma gibi geleneksel oyunlarda keyifli zaman geçirdi. Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, katılımcıların dileklerini okuyarak etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Geleneksel Bağlar Güçleniyor

Şenlikte konuşan Gölcük, Hıdırellez’in topraklarla bağın güçlenmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, geçen yıl başlattıkları geleneği 35 yıl aradan sonra yeniden canlandırdıklarını belirtti. Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan da köylülerin aidiyet duygularının güçlendiği bu etkinliğin geçmişle buluşma fırsatı sunduğunu dile getirdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Troya Müzesi ve Tevfikiye Köyü İşbirliğiyle Hıdırellez Şenliği için yorumda bulun

    Troya Müzesi ve Tevfikiye Köyü İşbirliğiyle Hıdırellez Şenliği için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Troya Müzesi ve Tevfikiye Köyü İşbirliğiyle Hıdırellez Şenliği için ilk yorumu yapabilirsin.