İklim Değişikliği Dünya’nın Dönüş Hızını Etkiliyor

Matematiksel Modellerle Jeofiziksel Olaylar İncelendi

California San Diego Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmada, matematiksel modeller kullanılarak jeofiziksel olayların Dünya’nın dönüşüne etkileri incelendi. Araştırmada, özellikle insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle kutuplardaki buzulların erimesinin, Dünya’nın geçmişe kıyasla daha yavaş dönmesine neden olduğu tespit edildi.

Artık Saniye Uygulaması Ertelenebilir

Çalışmada, söz konusu yavaşlamanın, takvim yılının son dakikasına fazladan 1 saniye eklenilmesi olarak bilinen “artık saniye” uygulamasının ertelenmesine yol açabileceği belirtildi. 2026 yılında yapılması planlanan eklemenin, 2029’a kadar ertelenebileceği vurgulandı.

Dünya’nın Dönüş Hızı Deniz Seviyesindeki Değişikliklerden Etkileniyor

California San Diego Üniversitesi Scripps Oşinografi Enstitüsü’nde jeofizikçi olan araştırmanın yazarı Duncan Agnew, çalışmasında, buzulların erimesinin deniz seviyesindeki değişikliklere yol açarak Dünya’nın dönüş hızını etkilediğini belirtti. Agnew, bu durumun Dünya’nın dönüş hızını ölçülebilir şekilde değiştiren etkileyici bir faktör olduğunu ifade etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İklim Değişikliği Dünya’nın Dönüş Hızını Etkiliyor için yorumda bulun

    İklim Değişikliği Dünya’nın Dönüş Hızını Etkiliyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İklim Değişikliği Dünya’nın Dönüş Hızını Etkiliyor için ilk yorumu yapabilirsin.