Beyaz Saray, Intel’e 11 Milyar Dolarlık Destek Sağlıyor

ABD Ticaret Bakanlığı ve Intel Arasında Ön Anlaşma Yapıldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Ticaret Bakanlığı ve Intel’in, CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında şirkete 11 milyar dolarlık kredi ve 8,5 milyar dolar doğrudan finansman sağlamak için ön anlaşmaya vardığı bildirildi.

30 Bin Kişilik İstihdam Oluşacak

Finansmanın, Intel’in Arizona, Ohio, New Mexico ve Oregon eyaletlerindeki tesislerinin inşası ve genişletilmesini destekleyeceği belirtilirken, ayrıca 30 bin kişilik istihdam oluşacağı kaydedildi.

ABD Dünyadaki Çiplerin Yüzde 10’undan Azını Üretiyor

Açıklamada, ABD’de icat edilen yarı iletkenlerin birçok alanda kullanıldığı ancak ABD’nin dünyadaki çiplerin yüzde 10’undan azını ürettiği ve en gelişmiş çipleri üretmediği belirtildi.

Yatırımlarla Durum Değişiyor

CHIPS ve Bilim Yasası sayesinde bu durumun değiştiği vurgulanan açıklamada, şirketlerin, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesinden bu yana yarı iletken üretimini ABD’ye geri getirmek için 240 milyar doların üzerinde yatırım açıkladığı aktarıldı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Beyaz Saray, Intel’e 11 Milyar Dolarlık Destek Sağlıyor için yorumda bulun

    Beyaz Saray, Intel’e 11 Milyar Dolarlık Destek Sağlıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Beyaz Saray, Intel’e 11 Milyar Dolarlık Destek Sağlıyor için ilk yorumu yapabilirsin.