Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve İzleme Projesi

Ekolojik Araştırmalar Derneği’nin (EKAD) Önemli Çalışması

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD), caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarında uzun yıllardır koruma ve izleme çalışmaları yürütüyor.

153 Bin Yavru Denize Ulaştırıldı

Geçen yıl, Belek kumsalında 2.350 yuvadan 83 bin, Kızılot kumsalında 1776 yuvadan 70 bin olmak üzere toplamda 153 bin yavru deniz kaplumbağasının denize ulaştırıldığı belirtildi.

Gönüllülük Şartları ve Süreç

Her yıl biyoloji, moleküler biyoloji, genetik, veterinerlik ve su ürünleri fakülteleri öğrencilerinden oluşan gönüllüler, mayıs ayından eylül ayı sonuna kadar deniz kaplumbağaları için çalışıyor. Belek’te 80, Kızılot’ta ise 40 gönüllünün minimum 2 aylık sürelerle görev aldığı projede, sahiller her gün taranarak yuvalar bulunuyor ve koruma altına alınıyor.

Günlük Çalışma Süreci

Gönüllüler, teknik cihazlarla yuvaları işaretleyip numaralandırıyor, bilimsel veriler topluyor ve turistlere bilgilendirme yapıyor. Her gün sahilde geçirdikleri süreci bilgisayarlara aktaran ekipler, düzenli olarak değerlendirme toplantıları yapıyor. Proje kapsamında Türkiye dışından da birçok ülkeden gönüllülerin katılımı bulunuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve İzleme Projesi için yorumda bulun

    Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve İzleme Projesi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve İzleme Projesi için ilk yorumu yapabilirsin.