Neuralink: Noland Arbaugh’un Beyin Çipi Sorunu

Noland Arbaugh’un Beyin Çipinde Sorun: Veri Miktarı Azaldı

Neuralink’in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Noland Arbaugh’un beyin dokusuna yerleştirilen 64 bağlantı kablosunun geriye çekilmesi sonucunda kafatasındaki işlemci ve pilin sinirlerden aldığı veri miktarı azaldı.

Neuralink Çalışmalarına Devam Ediyor

Firma, kabloların geriye çekilmesiyle işlenen veri miktarının azalmasının Arbaugh’un sağlığı için tehlike oluşturmadığını belirtiyor. Cihazın işlevselliğini arttırmak amacıyla çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

Noland Arbaugh’un Durumu

Noland Arbaugh, beyinine 28 Ocak’ta çip yerleştirildikten sonra ameliyattan sonraki haftalarda sadece düşünerek satranç oynayabilmişti. Şubatın sonlarından itibaren çipin daha az veri yakaladığı açıklanmıştı. Arbaugh, yaklaşık 8 yıl önce geçirdiği kazadan sonra elleri ve ayakları felçli kalmıştı. Ancak 4 Mayıs’ta çipi kullanarak canlı yayında soruna rağmen satranç oynamıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Neuralink: Noland Arbaugh’un Beyin Çipi Sorunu için yorumda bulun

    Neuralink: Noland Arbaugh’un Beyin Çipi Sorunu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Neuralink: Noland Arbaugh’un Beyin Çipi Sorunu için ilk yorumu yapabilirsin.