Telefon Pilini Etkileyen Yanlış İnançlar

Telefonunuzu Su Aldığında Pirinç İçine Koymayın

Apple, ıslak bir iPhone’u pirinç içine koymayı tavsiye eden efsanenin yanlış olduğunu belirtiyor. Pirinç, cihaza zarar verebilecek küçük parçacıkların içeri girmesine neden olabilir.

Wi-Fi ve Bluetooth’U Kapatmanın Pil Ömrünü Uzatmayabilir

Apple, Wi-Fi ve Bluetooth’u kapatmanın pil ömrünü uzatmayacağını, bunun yerine ‘uçak modu’nu açmanın daha etkili olabileceğini vurguluyor. Uygulamaları devre dışı bırakarak pil tasarrufu sağlanabilir.

Özel Tarayıcı Modunun Gerçekte İşe Yaramadığı

Apple, gizli veya özel tarayıcı modunun konum ve IP adresinizi gizlemediğini, bu nedenle iCloud Private Relay uygulamasına abone olmanın daha güvenli bir seçenek olduğunu belirtiyor.

Uygulamaları Kapatmanın Pil Tasarrufu Sağlamayabileceği

Apple, uygulamaları kapatmanın aslında pil tasarrufu sağlamayabileceğini, hatta enerji harcamasının artabileceğini açıklıyor. Açık uygulamaların kapatılmasının gereksiz olduğunu belirtiyor.

Gece Boyu Telefonu Şarjda Tutmanın Etkileri

Apple, telefonu gece boyu şarj etmenin pile zarar veremeyeceğini belirtiyor. Modern akıllı telefonlar şarjı otomatik olarak yönetir ve pilin ömrünü etkilemez. Ancak pillerin kullanım ömrünün sınırlı olduğunu ve performanslarının zamanla düşebileceğini vurguluyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Telefon Pilini Etkileyen Yanlış İnançlar için yorumda bulun

    Telefon Pilini Etkileyen Yanlış İnançlar için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Telefon Pilini Etkileyen Yanlış İnançlar için ilk yorumu yapabilirsin.