İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Görüşmeleri Zorlu Başladı

Netanyahu’nun Şartları Reddedildi

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail’in savaş kabinesi, Başbakan Netanyahu’nun Hamas’a sunduğu esir değişimi şartlarını reddetti. Kabine, Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde hayatta olan İsrailli esirler karşılığında serbest bırakılacak Filistinli esirlerin listesini talep etmesine itiraz etti.

Müzakereler Gelişemedi

İsrail savaş kabinesi, Netanyahu’nun talebinin görüşmelerin ilerleyen aşamalarında ele alınabileceğini belirtirken, şu anda listenin sunulmasının görüşmeleri zora soktuğunu dile getirdi. İsrail Başbakanlık Ofisi henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmış değil.

Kahire’deki Müzakereler Sürüyor

Mısır, ABD, Hamas ve Katar’ın katılımıyla Kahire’de gerçekleştirilen müzakerelerin ilk günü tamamlandı ve görüşmelere devam edilecek. Ara bulucular, taraflar arasındaki anlaşmazlıkları gidermeyi hedefliyor. İsrail, Hamas’ın şartları sağlamadığı için Kahire’ye heyet göndermeme kararı almıştı.

Önemli Bir Ateşkes Süreci

ABD medyasına göre, İsrail ve Joe Biden yönetimi arasında 6 haftalık bir ateşkes şartları konusunda anlaşma sağlandı. Ancak Hamas’ın cevabı henüz bekleniyor. Çatışmaların 4 günlük bir aranın ardından yeniden başladığı ve binlerce insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Görüşmeleri Zorlu Başladı için yorumda bulun

    İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Görüşmeleri Zorlu Başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Görüşmeleri Zorlu Başladı için ilk yorumu yapabilirsin.