İsrail ve GKRY, İran’a Yönelik Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

İsrail ve GKRY Hava Kuvvetleri, İran’a Karşı Tatbikat Düzenledi

İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hava kuvvetleri, İran’a muhtemel bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi. İsrail ordusunun radyosuna göre, tatbikat son birkaç gün içinde gerçekleşti ve İran’a karşı bir saldırı senaryosu üzerinde çalışıldı.

İsrail, Tahran’ın Tehditleri Nedeniyle Tatbikatlara Geri Döndü

İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi ve Lübnan’daki saldırılarla meşgul olduğundan 6 ay önce tüm tatbikatları askıya almıştı. Ancak, Tahran’ın tehditleri artmasıyla birlikte, İsrail’in tatbikatlara yeniden başladığı belirtildi.

İran’a Yönelik Önceki Saldırılar

1 Nisan’da İsrail, Şam’daki İran büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general toplam 7 İranlı yetkili hayatını kaybetmişti.

ABD ve İsrail’den Kararlı Açıklamalar

İran’ın hızlı bir misilleme yapacağını duyurması üzerine, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, kararlı açıklamalarda bulundular. Yisrael Katz, İran’ın İsrail’e saldırması durumunda misilleme yapacaklarını belirtirken, Joe Biden ise olası İran tehdidine karşı İsrail’e desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail ve GKRY, İran’a Yönelik Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi için yorumda bulun

    İsrail ve GKRY, İran’a Yönelik Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail ve GKRY, İran’a Yönelik Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi için ilk yorumu yapabilirsin.