Rusya’nın Ukrayna’yı İşgali ve Savaşın İleri Aşamaları

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesi sonrasında başlayan savaş uluslararası cephede büyük tepkilere neden olurken devam ediyor. Savaş, hem sıcak çatışmalarla hem insansız hava araçlarıyla hem de ekonomik yaptırımlarla iki ülke arasında yaşanan mücadeleyi sürdürüyor.

Savaşın İnsanî ve Askerî Boyutu

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, savaşta şu ana kadar 10 binden fazla insan yaşamını yitirirken 19 binden fazla insan da yaralandı. Taraflar arasındaki üstünlük mücadelesi devam ederken Rusya’nın savaşa asker temininde zorluklar yaşaması ve yakınlarını kaybedenlerin tepkileri, Rusya yönetimini yeni stratejiler geliştirmeye yöneltti.

Askerî Malzemelerin Sergilenmesi

Rus ordusu, ele geçirdiği Ukrayna ordusuna ait teçhizatları ve mühimmatları sergileyerek ilgi çekmeyi hedefliyor. Savaş sırasında kullanılan araçlar, bir trenle farklı bölgelerde gezdirilerek Rusya’nın Rostov-on-Don kentinde sergileniyor. Gençlerin ve ergenlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, bazı katılımcılar savaşta kullanılan bazuka tipi silahları omuzlarına alarak detaylı inceleme fırsatı buluyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Rusya’nın Ukrayna’yı İşgali ve Savaşın İleri Aşamaları için yorumda bulun

    Rusya’nın Ukrayna’yı İşgali ve Savaşın İleri Aşamaları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Rusya’nın Ukrayna’yı İşgali ve Savaşın İleri Aşamaları için ilk yorumu yapabilirsin.