Rusya Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’nın Belgorod’a düzenlediği saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti

Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı: Saldırı Bir Markete Yönelikti

Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Aleksey Kuznetsov, Ukrayna ordusunun Belgorod kentindeki bir markete düzenlediği saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kuznetsov, saldırıda biri çocuk toplamda 6 kişinin öldüğünü ve 17 kişinin de yaralandığını belirtti.

Rusya Sağlık Bakanı’nın Talimatıyla Uzman Sağlık Ekibi Gönderildi

Kuznetsov, Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko’nun talimatıyla Belgorod’a uzman sağlık ekibinin gönderildiğini ve yaralılara tıbbi destek sağlandığını aktardı. Saldırı sonucunda yaralananlara hemen müdahale edilerek sağlık hizmeti verildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Saldırı Terör Eylemi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, saldırının terör eylemi olduğunu belirtti ve bu konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil uluslararası kuruluşlara taşıyacaklarını vurguladı. Zaharova, saldırının uluslararası toplum tarafından ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna’nın Saldırısı Engellendi

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın Rus topraklarındaki unsurlara RM-70 “Vampir” çok namlulu roketatar ile saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Saldırının engellendiği belirtilirken, Belgorod bölgesi üzerinde 14 roketin Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu aktarıldı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Rusya Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’nın Belgorod’a düzenlediği saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti
  1. Rusya Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’nın Belgorod’a düzenlediği saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti için yorumda bulun

    Rusya Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’nın Belgorod’a düzenlediği saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Rusya Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’nın Belgorod’a düzenlediği saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti için ilk yorumu yapabilirsin.