ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, İmalat Endeksi Raporunu Yayımladı

İmalat Endeksi Şubatta Beklenenden İyi Bir Performans Sergiledi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York şubesinin yayımladığı şubat ayına ilişkin imalat endeksi raporu, olumlu bir tablo çizdi. Rapora göre, New York’ta faaliyet gösteren imalat firmalarının anket sonuçlarına dayanarak hesaplanan endeks, şubatta beklenenden daha iyi bir performans gösterdi.

İmalat Endeksi Şubatta 41,3 Puan Artışla Eksi 2,4’e Yükseldi

Şubat ayında imalat endeksi, geçen aya göre 41,3 puan artarak eksi 2,4’e yükseldi. Bu rakam, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Önceden yapılan tahminler, endeksin bu dönemde eksi 13,7 seviyesine düşeceği yönündeydi. Ocak ayında ise endeks, eksi 43,7 olarak kaydedilmişti.

Yeni Sipariş ve Sevkiyat Endeksleri Pozitif Yönde İlerledi

İmalat sektöründeki olumlu gelişmelere ek olarak, yeni sipariş ve sevkiyat endeksleri de artış gösterdi. Yeni sipariş endeksi, şubatta 43,1 puanlık bir artışla eksi 6,3’e yükseldi. Aynı dönemde sevkiyat endeksi ise 34,1 puanlık bir yükselişle 2,8 oldu.

Gelecek 6 Ay İçin İyimserlik Arttı

İmalat endeksi raporunda yer alan bir diğer önemli veri ise gelecek 6 aylık görünüme ilişkin iyimserlik oranının artması oldu. Şubat ayında bu oran, önceki döneme göre 2,7 puanlık bir artışla 21,5’e ulaştı.

İmalat sektöründeki endeksler, sıfırın üzerinde değer aldığında büyümeye, sıfırın altında değer aldığında ise daralmaya işaret etmektedir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, İmalat Endeksi Raporunu Yayımladı
  1. ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, İmalat Endeksi Raporunu Yayımladı için yorumda bulun

    ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, İmalat Endeksi Raporunu Yayımladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, İmalat Endeksi Raporunu Yayımladı için ilk yorumu yapabilirsin.