MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Eğitimde Yenilikler Hakkında Bilgi Verdi

Fatih Projesi ve Yenilikler

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, yeni müfredat taslağında yer alan becerilerin desteklenmesi amacıyla eğitimde Fatih Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eğitimdeki Teknolojik Gelişmeler

Canlı, Fatih Projesi kapsamında şu ana kadar okullara 617 bin 500 etkileşimli tahta kurulduğunu ve bu yıl 25 bin daha ekleyeceklerini belirtti. Ayrıca, 12 bin 400 okulu fiber olmak üzere kırsalda uydu ile erişim verilenler haricinde tüm okulları yüksek hızlı internete kavuşturduklarını ifade etti.

Öğretmenlerin Desteklenmesi

Canlı, öğretmenlerin eğitim alabilmeleri için Öğretmen Bilişim Ağı’nda 47 dijital beceri eğitim başlığının bulunduğunu hatırlattı ve dijital yetkinliklerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yapay Zeka ve Eğitim

Yapay zeka konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirten Canlı, Türkçe okuma becerilerine yönelik bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştıklarını ve bu alandaki gelişmeleri paylaştı.

PARDUS ve Güvenlik

Canlı, PARDUS işletim sistemi hakkında bilgi vererek okullardaki etkileşimli tahtaların bu sistemi kullandığını ve siber güvenlik önlemlerine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, yeni PARDUS sürümünün hazır olduğunu ve Eylül’den itibaren tüm tahtaların buna geçirileceğini söyledi.

Velivizyon Projesi

Canlı, ailelerin eğitimdeki rolünü vurgulayarak, Bakanlık olarak “Velivizyon” projesini geliştirdiklerini ve velilere yönelik hazırlanan videoların dağıtılacağını belirtti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Eğitimde Yenilikler Hakkında Bilgi Verdi
  1. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Eğitimde Yenilikler Hakkında Bilgi Verdi için yorumda bulun

    MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Eğitimde Yenilikler Hakkında Bilgi Verdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Eğitimde Yenilikler Hakkında Bilgi Verdi için ilk yorumu yapabilirsin.