LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Sınav Giriş Belgeleri Yayınlanma Tarihi Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını duyurdu. Öğrenciler, fotoğraflı onaylı giriş belgelerini 24 Mayıs 2024’ten itibaren okul müdürlüklerinden alabilecekler.

2024 LGS Sınav Tarihi Belirlendi

LGS sınavı ise 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Bakan Tekin, sınavın bu tarihte yapılmasının öğrencilerin bayram öncesinde sınava girmelerini sağlayarak rahatlamalarını hedeflediklerini belirtti.

Sınav İçeriği ve Soru Sayısı

Sınavda Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 90 soru sorulacak. Öğrencilere her bir oturum için belirlenen süreler içinde soruları yanıtlamaları gerekecek.

Doğru ve Yanlış Cevapların Değerlendirilmesi

Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı hesaplanırken, yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılacak. Bu yöntemle öğrencilerin sınav performansı değerlendirilecek.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak? için yorumda bulun

    LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak? için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak? için ilk yorumu yapabilirsin.