ALES Sonuçları Açıklandı!

ÖSYM Adaylara Sonuçları Duyurdu

Akademik kariyer hedefine bir adım daha yaklaşmak isteyen adaylar için heyecanlı bir bekleyiş sona erdi. ÖSYM, ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ALES Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi ya da mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilirler. Sonuç belgeleri adaylara gönderilmeyecek.

ALES Soru ve Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) adaylarının cevap kağıtları, soruların doğru cevapları ve adayların işaretlemelerinin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevaplar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü ve doğru cevapları görebilecekler.

Ayrıca, adaylar soru köklerini ve verdikleri cevapları inceleyebilecekleri yeni pencerede soruları detaylı bir şekilde görebileceklerdir. Bu uygulama, adayları bilgilendirme amacıyla yapılmış olup belge niteliği taşımamaktadır. ÖSYM, her türlü değerlendirmede sisteminde kayıtlı bilgileri esas alacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ALES Sonuçları Açıklandı! için yorumda bulun

    ALES Sonuçları Açıklandı! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ALES Sonuçları Açıklandı! için ilk yorumu yapabilirsin.