Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişiyor

Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişiyor

AKP iktidarının geçen yılki genel seçimler öncesi kamuda mülakatı kaldırma vaadi rafa kalktı. Mülakatlar, kamuoyu tepkisine karşın küçük revizyonlarla sürdürülüyor. Öğretmenlerin, mülakatsız en az 68 bin atama beklentisi karşılanmadı.

Sözlü Sınav Etkisi Yüzde 50 Olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamasına göre, öğretmen atamalarında sözlü sınav etkisinin yüzde 50 olacağı yeni bir sisteme geçilecek. Bu yeni sistemde KPSS puanının yüzde 50’si ve mülakatların yüzde 50’si dikkate alınacak.

20 Bin Öğretmen Atamasında Uygulanacak

İlk uygulama olarak 20 bin öğretmen atamasında hayata geçirilecek olan bu yeni sistemde, adaylar sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini tercih edecekler ve sözlü sınavlar Temmuz ayından itibaren gerçekleştirilecek.

Sınavlarda Yeni Önlemler Alınıyor

Sözlü sınavlarda bazı önlemler alınacak. Öğretmen adayları ve sınav komisyon üyeleri birbirleri hakkında bilgi sahibi olamayacak. Adaylara e-Devlet üzerinden bir kod verilecek ve sınav giriş belgelerinde sadece bu kod yer alacak.

Ayrıca sözlü sınav süreçleri, kamera ile kayıt altına alınacak ve puanlamalar da adaya verilen kod üzerinden yapılacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişiyor için yorumda bulun

    Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişiyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişiyor için ilk yorumu yapabilirsin.