İsrail’in Refah Kenti’ne Yönelik Saldırıları Artarak Devam Ediyor

Uluslararası İnsancıl Hukuka Aykırı Saldırılar

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Jens Laerke, İsrail’in Refah kenti üzerinde gerçekleştirdiği saldırılar hakkında değerlendirmede bulundu. Laerke, uluslararası insancıl hukuka göre, yoğun nüfuslu bölgelerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasının bir “savaş suçu” olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, Refah’ta yaşanabilecek büyük çaplı sivil kayıpların önlenmesi için gereken her şeyin yapılması gerektiğini belirtti.

Refah Kenti ve Saldırıların Etkileri

Gazze Şeridi’nde yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı bilinmektedir. İsrail’in saldırılarından sonra ise yaklaşık 1,9 milyon Filistinli zorla yerinden edildi. Bu insanların çoğu, Mısır sınırında bulunan Refah kentine sığındı. Öncesinde 280 bin kişinin yaşadığı Refah’ın nüfusu, saldırılar sonucunda 1,2 milyon kişiyi aşarak 4 kat arttı. Yetersiz konutlar nedeniyle, çoğu Filistinli derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi vermektedir.

İsrail’in Refah Kentine Yönelik Tehditleri

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat’ta yaptığı bir açıklamada, İsrail birliklerinin kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söyledi. Ayrıca, Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat’taki açıklamasında Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının sinyalini verdi. İsrail güçleri, hava saldırılarıyla Refah kentini sık sık hedef almaktadır.

Sivil Kayıplar ve Endişeler

İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde, Gazze Şeridi’nde sivil halkın sığınacak bir yerinin kalmayacağı endişesi vardır. Bu durumda, büyük çapta sivil kayıpların yaşanabileceği düşünülmektedir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail’in Refah Kenti’ne Yönelik Saldırıları Artarak Devam Ediyor için yorumda bulun

    İsrail’in Refah Kenti’ne Yönelik Saldırıları Artarak Devam Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail’in Refah Kenti’ne Yönelik Saldırıları Artarak Devam Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.