Bakanlık, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Kapsamında Konu Soru Dağılım Tablolarını Yayımladı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Eylül 2023’te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği doğrultusunda ülke genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar, il sınıf veya alan zümreleri tarafından hazırlanacak konu soru dağılım tablolarına göre gerçekleştirilecek.

İkinci Dönem İçin Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı

Bu çerçevede, temel eğitim ve orta öğretimdeki farklı branşlar ve düzeylerde “konu soru dağılım tabloları” yayımlandı. İl sınıf ve alan zümreleri, yayımlanan bu örnek tabloları kullanarak kendi tablolarını hazırlayacaklar. Ayrıca, okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar için örnek senaryolara yönelik soru örnekleri ve çözümleri bu adreste yayımlanacak.

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Hakkında

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, eğitim sistemini daha adil ve etkili hale getirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu yönetmelikle birlikte, öğrencilerin bilgi düzeylerini ve yetkinliklerini objektif bir şekilde ölçmek ve değerlendirmek için standart bir sistem oluşturulmuştur. Konu soru dağılım tabloları, bu amaç doğrultusunda hazırlanan bir araçtır ve öğretmenlere sınavlarını daha dengeli bir şekilde planlama imkanı sunmaktadır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Bakanlık, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Kapsamında Konu Soru Dağılım Tablolarını Yayımladı
  1. Bakanlık, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Kapsamında Konu Soru Dağılım Tablolarını Yayımladı için yorumda bulun

    Bakanlık, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Kapsamında Konu Soru Dağılım Tablolarını Yayımladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bakanlık, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Kapsamında Konu Soru Dağılım Tablolarını Yayımladı için ilk yorumu yapabilirsin.