Şubat Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle İşlem Gördü

Şubat vadeli endeks kontratı, yükselişle açıldı

Şubat vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 9.563,00 seviyesinden işlem gördü. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,3 üzerinde 9.635,25 puandan tamamladı. Akşam seansında ise 9.648,50 puana çıkarak yükselişini sürdürdü.

Küresel pay piyasalarında satış ağırlıklı seyir yaşandı

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD ekonomisinin güçlü kalmaya devam ettiğine yönelik sinyallerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine başlamasını geciktireceği endişeleriyle satış ağırlıklı bir seyir izlendiğini ifade ediyor. Çin’in pay piyasalarını destekleyeceğini açıklamasının ise Asya’da risk algısını törpülediği belirtiliyor.

Yurt içi ve yurt dışı veriler takip edilecek

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya’da fabrika siparişleri ve Avro Bölgesi’nde perakende satış verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan endeks kontratında 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek konumunda olduğu kaydediliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Şubat Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle İşlem Gördü için yorumda bulun

    Şubat Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle İşlem Gördü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Şubat Vadeli Endeks Kontratı Yükselişle İşlem Gördü için ilk yorumu yapabilirsin.