İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İran’a Karşı Ezici Saldırı Çağrısı Yaptı

Ben-Gvir, İsrail’in Hava Savunma Sistemlerini Övdü

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, İran’a karşı “ezici” bir saldırı düzenlenmesi gerektiğini savundu. Ben-Gvir, İsrail’in hava savunma sistemlerini överek, “Şu ana kadar etkileyici bir savunma, şimdi ezici bir saldırıya ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı.

İran-İsrail Gerilimi Tırmanıyor

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general, toplamda 7 kişinin ölmesine neden olmuştu. İran, bu saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirip misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran’dan İsrail’e Saldırı

Dün İran, İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran yetkilileri, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu belirtirken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İran’a Karşı Ezici Saldırı Çağrısı Yaptı
  1. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İran’a Karşı Ezici Saldırı Çağrısı Yaptı için yorumda bulun

    İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İran’a Karşı Ezici Saldırı Çağrısı Yaptı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İran’a Karşı Ezici Saldırı Çağrısı Yaptı için ilk yorumu yapabilirsin.