İsrail, İran’a Muhtemel Saldırıya Karşı Planını Onayladı

İsrail ve Mossad İran’a Karşı Karşı Saldırı Planını Onayladı

İsrail’de ordu ile dış istihbarat teşkilatı Mossad’ın, İran’ın ülkeye muhtemel saldırısı durumunda yapılacak karşı saldırı planını onayladığı belirtildi. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, ABD ve İsrail orduları arasındaki koordinasyon artarken, İsrail ordusu ve Mossad, İran’a karşı saldırı planıyla ilgili anlaşmaya vardı.

İran’ın Saldırı Tehdidi ve İsrail’in Hazırlıklı Olması

Haberde, İran’ın üst düzey komutanlarının öldürüldüğü saldırının intikamını alma niyetinden vazgeçmeyeceğine işaret edilirken, İran’dan gelebilecek bir saldırıya karşı İsrail’in hazırlıklı olduğu kaydedildi. İsrail, 1 Nisan’da Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti.

ABD’nin İsrail’e Tam Desteği

İran, saldırıya hızlıca misilleme yapacağını duyururken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde “İran’ın saldırı tehdidine karşı ABD’nin tam desteğini” iletti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İsrail’e karşı muhtemel misillemeyi diplomatik misyonların dokunulmazlığını ve uluslararası hukuku ihlal eden “saldırganı cezalandırmak için meşru müdafaa” olarak değerlendirdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail, İran’a Muhtemel Saldırıya Karşı Planını Onayladı için yorumda bulun

    İsrail, İran’a Muhtemel Saldırıya Karşı Planını Onayladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail, İran’a Muhtemel Saldırıya Karşı Planını Onayladı için ilk yorumu yapabilirsin.