İngiltere’deki 10 Yaşındaki Amaya, Gazze’deki Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Amaya’nın İnisiyatifi ve Kararlılığı

Başkent Londra’daki St Bartholomews’s CE Primary School’da eğitim gören 10 yaşındaki Amaya ile babası Weybudur Rahman, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de evlerinden edilen çocuklar için geçen kasımda başlatılan yardım kampanyasını anlattı.

Amaya’nın Motivasyonu

Amaya, Gazze’de yaşananlardan ötürü büyük bir öfke duyduğunu ancak bu duygusunu iyiliğe dönüştürmek istediğini belirterek, “Bağış kampanyamı yapmaya karar verdiğim gün, herkesten bıktığım bir gündü. Sonra oturdum ve kendi kendime ne yapabilirim diye düşündüm ve ardından okul müdürümle konuşmaya gittim” dedi.

Okul Müdürünün Rolü

Amaya, kampanya sürecinde okul müdürünün desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Aslında bunu organize etmemde bana yardımcı olan okul müdürümdü ve onun yardımı olmasaydı bugün burada bile olamazdım” ifadesini kullandı.

Yardım Kampanyası ve Destek

Amaya, başlangıçta hedefinin 6 bin sterlin toplamak olduğunu belirterek, “(Geçen) Kasımda, en soğuk gecede, Gazze’deki çocuklar için para toplamak amacıyla okulumuzun bahçesinde uyuduk ve 8 bin sterlinin biraz üzerinde para topladık” şeklinde konuştu.

Gelecek Planları

Amaya, kampanyanın halihazırda devam ettiğini ve hedefinin daha fazla yardım etkinliği düzenlemek olduğunu ifade ederek, “Umarım daha fazla bağış kampanyası düzenleyerek bunu okulumda yıllık etkinlik haline getiririm ve Filistin’deki çocuklar da bir daha asla böyle bir savaş yaşamaz” dedi.

Amaya’dan Mesaj

Amaya, kendisi gibi Gazzeli çocuklara destek olmak isteyen diğer çocuklara ilham olmak istediğini belirterek, “Sadece kalbinizin sesini dinleyin. Eğer birileri size yapmamanızı söylüyorsa ve eğer yapabileceğinizi hissediyorsanız, o zaman yapın.” şeklinde mesaj verdi.

Baba Rahman’ın Değerlendirmesi

Amaya’nın babası Weybudur Rahman da kızının ısrarlı ve kararlı oluşunun okul müdürünü etkilediğini ve bağış kampanyasının başlatılmasında önemli rol oynadığını dile getirirken, “Neden Filistin için bir şey yapılmıyor?” sorusuna dikkat çekti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İngiltere’deki 10 Yaşındaki Amaya, Gazze’deki Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Başlattı
  1. İngiltere’deki 10 Yaşındaki Amaya, Gazze’deki Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Başlattı için yorumda bulun

    İngiltere’deki 10 Yaşındaki Amaya, Gazze’deki Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Başlattı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İngiltere’deki 10 Yaşındaki Amaya, Gazze’deki Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Başlattı için ilk yorumu yapabilirsin.