BAE, Rusya ve Ukrayna Arasındaki Esir Takasında Arabuluculuk Başarılı Oldu

BAE Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takası görüşmelerinde başarı sağlandığını açıkladı.

BAE Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takası görüşmelerinde arabuluculuk yaptığını ve başarı elde edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, iki ülkenin karşılıklı olarak 100 askeri serbest bıraktığı belirtildi. Bu takasın yılbaşından bu yana gerçekleştirilen üçüncü esir takası olduğu ifade edildi.

Barışçıl Yollarla Krizin Çözülmesine Destek Veriliyor

Açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin barışçıl yollarla çözülmesi yönündeki çabaların desteklendiği vurgulandı. BAE Dışişleri Bakanlığı, bu arabuluculuk çabalarıyla birlikte Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen ikinci esir takasını da 31 Ocak tarihinde duyurmuştu. 4 Ocak’ta yapılan bir başka açıklamada ise Rusya ve Ukrayna arasında savaşın başlangıcından bu yana en büyük esir takaslarından birinin gerçekleştiği belirtilmişti.

BAE Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki krizin barışçıl bir şekilde sonuçlanması için arabuluculuk yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • BAE, Rusya ve Ukrayna Arasındaki Esir Takasında Arabuluculuk Başarılı Oldu
  1. BAE, Rusya ve Ukrayna Arasındaki Esir Takasında Arabuluculuk Başarılı Oldu için yorumda bulun

    BAE, Rusya ve Ukrayna Arasındaki Esir Takasında Arabuluculuk Başarılı Oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak BAE, Rusya ve Ukrayna Arasındaki Esir Takasında Arabuluculuk Başarılı Oldu için ilk yorumu yapabilirsin.