Apple, Yanlış Beyanlar Davasında Anlaşmaya Vardı

Apple, Yatırımcıların İddialarıyla Karşı Karşıya

Apple, bir grup yatırımcının CEO Tim Cook’un Çin’deki işlerle ilgili yanlış beyanlarda bulunduğu iddiasıyla açtığı dava sonucunda anlaşmaya vardı. Yatırımcılar, bu durumun Apple hisselerinin yapay olarak şişirilmiş fiyatlarla işlem görmesine neden olduğunu ileri sürmüştü.

490 Milyon Dolarlık Ödeme Kabul Edildi

Kaliforniya’daki ABD Bölge Mahkemesine sunulan ön anlaşma kapsamında Apple, 490 milyon dolarlık ödemeyi kabul etti. Anlaşmanın, şirketin Çin’deki zorluklarla boğuştuğu bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Bu ayın başında yayımlanan bir araştırmada, Apple’ın Çin’deki iPhone satışlarının ilk altı haçtasında yüzde 24 düştüğü bildirilmişti.

Cook’un Açıklamaları ve Gelir Tahminlerindeki Çelişki

CEO Tim Cook, 1 Kasım 2018’de yatırımcılara yaptığı açıklamada, Çin’in satış baskısıyla karşı karşıya olmasına rağmen “Çin’i bu kategoriye koymayacağım” demişti. Ancak 2 Ocak 2019’da yapılan bir açıklamada, “ABD-Çin ticaret gerilimi” nedeniyle üç aylık gelir tahmininin düşürüldüğü duyurulmuştu. Bu durum, iPhone’un 2007’deki lansmanından bu yana gelir tahmininin ilk kez düşürülmesiyle sonuçlanmıştı.

Anlaşma, Tim Cook’un açıklamaları ile gelir tahminlerindeki çelişki arasında Apple hisselerini satın alan yatırımcıları kapsayacak şekilde yapıldı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Apple, Yanlış Beyanlar Davasında Anlaşmaya Vardı için yorumda bulun

    Apple, Yanlış Beyanlar Davasında Anlaşmaya Vardı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Apple, Yanlış Beyanlar Davasında Anlaşmaya Vardı için ilk yorumu yapabilirsin.