Almanya’da Ramazan Işıkları İlk Kez Yanıyor

Frankfurt Ana Caddesinde Ramazan Işıkları

Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan ana caddede, Ramazan ayına özel olarak hazırlanan ışıklandırma, ülkede bir ilki gerçekleştiriyor.

Benzerlik Londra’da da Görülmüştü

Geçen yıl Londra’da Piccadilly Circus’ta benzer bir uygulamanın yapıldığı hatırlatılarak, Almanya’da da bu modelin kullanıldığı belirtildi. “Happy Ramadan” (Hayırlı Ramazanlar) yazılı ışıklandırmada ay ve yıldız motifleri yer alıyor.

Belediye Başkanından Net Mesaj

Frankfurt Belediye Başkanı Nargess Eskandari-Grünberg, ışıkların birlik ve beraberliği temsil ettiğini vurgulayarak, “Müslüman karşıtlığına ve ayrımcılığa karşı mücadelemizi gösteriyor” dedi.

Yeşiller Partisi’nin Açıklaması

Yeşiller Partisi ise “Şehri Ramazan’da dekore ederek buradaki Müslümanlara önemli bir mesaj gönderiyoruz” diyerek uygulamayı desteklediklerini ifade etti.

Frankfurt Belediye Başkanı, ışıkların maliyetinin 50 ile 100 bin euro arasında olduğunu belirtirken, şehirde Noel ışıklarının maliyetinin 75 bin euro olduğu biliniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Almanya’da Ramazan Işıkları İlk Kez Yanıyor için yorumda bulun

    Almanya’da Ramazan Işıkları İlk Kez Yanıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Almanya’da Ramazan Işıkları İlk Kez Yanıyor için ilk yorumu yapabilirsin.