ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Gazze Gündemini Değerlendirdi

ABD’nin Refah ile İlgili Tutumu

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray’daki basın brifinginde Gazze gündemini ve ABD’nin Refah ile ilgili tutumunu değerlendirdi.

ABD’nin İsrail’e Alternatif Planları Sunduğu Açıklandı

Sullivan, ABD yönetiminin Refah ile ilgili yaklaşımlarını İsrail’e ilettiklerini ve geçen hafta çevrim içi gerçekleştirilen ABD-İsrail görüşmelerinde alternatif planları sunduklarını belirtti.

ABD’nin Kara İşgali Doğru Bulmadığı Açıklandı

Sullivan, ABD olarak Refah’a yönelik bir kara işgalinin doğru olmadığına inandıklarını ve daha doğru yolların bulunduğunu vurguladı.

İsrail Heyetinin Washington’a Davet Edildiği Açıklandı

Sullivan, İsrail heyetinin Washington’a gelmesini ve burada Refah ile ilgili görüşmelerin yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

İsrail’in Refah’a İlişkin Planı Henüz Görülmedi

Sullivan, İsrail tarafından uygulanabilir ve güvenilir bir plan görmediklerini belirterek, sivillerin korunması konusunda endişelerini dile getirdi.

Yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah’ta insani yardımların artmasının önemli olduğunu belirten Sullivan, Gazze’de ciddi bir kriz olduğuna dikkat çekti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Gazze Gündemini Değerlendirdi için yorumda bulun

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Gazze Gündemini Değerlendirdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Gazze Gündemini Değerlendirdi için ilk yorumu yapabilirsin.