Türkiye’yi Sarsan Hatay’daki Rönesans Rezidans Davası Başladı

Müteahhit ve Denetçiler Mahkemede

Hatay’da meydana gelen büyük depremde yıkılan 250 daireli Rönesans Rezidans ile ilgili dava başladı. Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz Sanıklar ve Müştekiler de Duruşmada Hazır Bulundu

Müteahhit Coşkun, yapım sürecinde tüm prosedürleri eksiksiz yerine getirdiğini savunurken diğer sanıklar suçlamaları reddetti. Denetim şirketi yetkilisi A.K. ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Ancak şantiye şefi B.M. duruşmaya gelmedi.

Hatay’da 269 Kişi Hayatını Kaybetmişti

6 Şubat 2023’teki depremde yıkılan rezidans enkazında Atakaş Hatayspor futbolcusu Christian Atsu ve A Milli Erkek Hentbol Takımı kaptanı Cemal Kütahya ile oğlu Çınar Kütahya’nın da aralarında bulunduğu 269 kişi hayatını kaybetmişti. Dava kapsamında 4’ü tutuklu, 1’i firari ve 3’ü tutuksuz toplam 8 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan dava açılmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye’yi Sarsan Hatay’daki Rönesans Rezidans Davası Başladı için yorumda bulun

    Türkiye’yi Sarsan Hatay’daki Rönesans Rezidans Davası Başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye’yi Sarsan Hatay’daki Rönesans Rezidans Davası Başladı için ilk yorumu yapabilirsin.