Türkiye’de Kira Gelir Beyannamesi Süreci Başlıyor

Kira Gelir Beyannamesi Nasıl Verilir?

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren kira gelir beyannamesi süreci başlıyor. Mesken ve iş yerleri kiralamalarından elde edilen gelirler için kira gelir beyannamesi vermek gerekmektedir. Bu gelirler belli koşullar altında gelir vergisine tabi tutulmaktadır.

Kira beyannamesi vermek için ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesine giderek ya da www.gib.gov.tr internet adresine girerek kolaylıkla beyanname verebilirsiniz. Hazır Beyan sayesinde kira geliriniz için gerekli işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca cep telefonu uygulaması olarak sunulan bu sistemi telefonunuza indirerek işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kira Bildirim Formu Başlıyor

GİB, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında kira ile ilgili uygulamaları arttırıyor. Dijital Vergi Dairelerinden “Kira Bildirim Formu” yayınlandı. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesine abone olarak forma erişebilirler. Bu adım vergi kaybı ve kaçağının önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Emlakçılar da Takipte

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, vergi dairesi müdürlüklerinde uzun süredir kayıtlı sahaya mensup olan ev sahiplerini ziyaret ederek kira ile ilgili sorular yöneltildiğini açıkladı. Emlakçılar da bu süreçte denetlenmektedir. Vatandaşlar, Dijital Vergi Dairesi üzerinden kira beyanlarını takip edebilirler.

Kira Beyannamesi Verme Süreci

Kira beyannameleri 1 Mart’tan itibaren verilmeye başlanacak. GİB’in internet portalı üzerinden beyanname verilebileceği gibi mali müşavirden de destek alınabilir. Yıllık kira geliri 33 bin liradan az olanlar vergiden muaf tutulmaktadır. Bu süreçte düzenli olarak beyanname vermek vergi yükümlülüğünü yerine getirmek açısından önemlidir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye’de Kira Gelir Beyannamesi Süreci Başlıyor için yorumda bulun

    Türkiye’de Kira Gelir Beyannamesi Süreci Başlıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye’de Kira Gelir Beyannamesi Süreci Başlıyor için ilk yorumu yapabilirsin.