Ekonomi Şubat ve Mart Ayı Veri Gündemiyle Dolu

TBMM Genel Kurulu’nda 8. Yargı Paketi Görüşülecek

TBMM Genel Kurulu bugün toplanarak, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını da içeren 8. Yargı Paketi’ni ele alacak. Yargı Paketi’ne göre, suçtan kaynaklanan mal varlığı aklama, silahlı örgütler ve terörizmin finansmanı gibi suçlar halinde şirketlere kayyım atanabilecek. Bu durumda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bu görevi üstlenebilecek.

2023 Büyüme Verileri Açıklanacak

Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 büyüme verilerini duyuracak. Ülke ekonomisi geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 büyüme kaydetmişti. Ayrıca, GSYH tahminlerine göre büyüme performansı yüzde 79,8 artarak 7 trilyon 681 milyar 432 milyon liraya yükselmişti.

Dış Ticaret ve Enflasyon Verileri Takip Edilecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Adıyaman’da şubat ayı ihracat verilerini açıklaması bekleniyor. Ayrıca, enflasyon rakamları da 4 Mart Pazartesi günü açıklanacak. Gelecek hafta enflasyon verileri ekonomi gündeminde öne çıkacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ekonomi Şubat ve Mart Ayı Veri Gündemiyle Dolu için yorumda bulun

    Ekonomi Şubat ve Mart Ayı Veri Gündemiyle Dolu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ekonomi Şubat ve Mart Ayı Veri Gündemiyle Dolu için ilk yorumu yapabilirsin.