Japonya’nın İşikawa Eyaletinde Deprem Sonrası Hasar ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Noto Yarımadası ve Açıklarında Gerçekleşen Depremler

Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre, 1 ve 2 Ocak tarihlerinde İşikawa’nın Noto Yarımadası ve açıklarında 5 ile 7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bugün de yarımada bölgesinde 5,0 ve 5,5 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi.

Hasarlar ve Aksaklıklar

Depremler sonrasında kara yollarında çökme yaşandığı, bazı yapıların hasar gördüğü, su ve elektrik tedarikinde aksaklıklar yaşandığı ve bazı köylere ulaşımın kapandığı duyuruldu. İşikawa Eyalet Valiliği, depremlerde 73 kişinin hayatını kaybettiğini ve 320’den fazla yaralının tedavi gördüğünü açıkladı. Eyalet Polisi, 120’den fazla kurtarma çağrısı aldıklarını belirtti. Ayrıca eyaletteki 165 okul ve tesiste kısmi hasarlar tespit edildi.

Yardım ve Kurtarma Çalışmaları

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Eyalet Valiliğinin talebi üzerine, bölgeye sevk edilen Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) bağlı personel sayısının 2 bine yükseltildiğini duyurdu. SDF personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor ve ihtiyaç malzemelerini tedarik etmek için helikopterleri kullanıyor. Ayrıca valilik, yerli ve yabancılar için 6 dilde hizmet sunacak bir danışma hattı kurdu.

Diğer Etkiler

İşikawa, Fukui, Toyama ve Niigata eyaletleri, “Afet Yardım Yasası” kapsamında, bölge geneli ilçe belediyeleri için merkezi hükümetten finansman desteği talep etti. Ayrıca Noto Havalimanı’nda meydana gelen pist çökmeleri nedeniyle onarım çalışmaları yapılıyor ve yarımada genelinde süren yağışlar toprak kaymalarını tetikleyebilir.

Uzmanların Değerlendirmesi

Japonya Jeo-Uzamsal Enformasyon Merkezi’nin analizine göre, Wajima’daki kıyıda toprak hareketi tespit edildi ve uzmanlar, Noto Yarımadası altındaki fayın 150 kilometreye kadar uzanabileceğini ve sismik aktivitenin devam etmesini beklediklerini belirtti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Japonya’nın İşikawa Eyaletinde Deprem Sonrası Hasar ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  1. Japonya’nın İşikawa Eyaletinde Deprem Sonrası Hasar ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor için yorumda bulun

    Japonya’nın İşikawa Eyaletinde Deprem Sonrası Hasar ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Japonya’nın İşikawa Eyaletinde Deprem Sonrası Hasar ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.