Bir Banka Çalışanı, Koruyucu Ameliyat ve Tüp Bebek Tedavisi ile Bebek Sahibi Oldu

Bir Rutin Kontrolde Kanser Teşhisi Kondu

Bir bankada çalışan Özcan, bebek sahibi olmak için rutin kontrole gittiği sırada doktorunun dikkati sayesinde operasyon geçirdi. Gelecekte bebek sahibi olabilmesi için gerekli olan koruyucu ameliyatı başarılı olan Özcan, hemen tüp bebek tedavisine başladı.

Kanser Farkındalık Ayı Konuşması

1-31 Ocak tarihleri arasında kutlanan “Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında konuşan Özcan, 2,5 yıldır evli olduğunu söyledi. Bebek sahibi olmak için rutin kontrole gittiği doktorda yapılan Smear testiyle hastalığı fark ettiklerini aktaran Özcan, tahlillerin ardından rahim ağzı kanseri teşhisi konulduğunu anlattı.

Koruyucu Ameliyat ve Tüp Bebek Tedavisi

Özcan, kanser teşhisi aldıktan sonra koruyucu ameliyatı geçirdiğini ve hızlı bir şekilde toparlandığını belirtti. Ameliyat sonrası onkoloji uzmanının onayıyla tüp bebek tedavisine yönlendirildi. Özcan, bebek hayaliyle tüp bebek tedavisi sürecine başladığını ve çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Kadınlara Öneriler

Özcan, kanserin ilerlemiş olması durumunda bebek sahibi olma hayalinin gerçekleşemeyeceğini ve kadınlara jinekolojik muayeneleri ve testlerini atlamamalarını tavsiye etti.

Rahim Ağzı Kanseri ve Önemi

Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Veysel Şal, rahim ağzı kanserinin en sık görülen jinekolojik kanser türü olduğunu belirtti. Erken teşhisin önemine vurgu yaparak, rahim ağzı kanserinin smear ve HPV-DNA testleriyle erken dönemde yakalanabildiğini söyledi.

Tüp Bebek Tedavisi ile Bebek Sahibi Olma Şansı

Doç. Dr. Arzu Yurci ise ileri evre rahim ağzı kanseri vakalarında önceliklerinin kadınının hayatını korumak olduğunu belirtti. Ancak erken evrede yakalanmış rahim ağzı kanserlerinde tüp bebek yöntemine geçildiğini ifade ederek, hastaların en hızlı bir şekilde çocuk sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Bir Banka Çalışanı, Koruyucu Ameliyat ve Tüp Bebek Tedavisi ile Bebek Sahibi Oldu
  1. Bir Banka Çalışanı, Koruyucu Ameliyat ve Tüp Bebek Tedavisi ile Bebek Sahibi Oldu için yorumda bulun

    Bir Banka Çalışanı, Koruyucu Ameliyat ve Tüp Bebek Tedavisi ile Bebek Sahibi Oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bir Banka Çalışanı, Koruyucu Ameliyat ve Tüp Bebek Tedavisi ile Bebek Sahibi Oldu için ilk yorumu yapabilirsin.