Sıcak Havanın Doğurganlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde Yapılan Çalışma

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmada, 818 erkekten alınan sperm örnekleri üzerinde sıcak havanın doğurganlığa etkileri incelendi.

Araştırma Bulguları

The Straits Times Gazetesi’ne göre, bilim insanları, sperm örneklerini almadan önceki 90 günde aşırı sıcaklığa maruz kalan katılımcılarda şu sonuçları tespit etti:

  • Düşük Sperm Sayısı: Yüzde 46 artış
  • Sperm Yoğunluğunda Azalma: Yüzde 40 artış
  • Hareketli Sperm Azalması: Belirlendi

Uzman Açıklamaları

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Dr. Samuel Gunther, yapılan çalışmayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Geleneksel olarak bulgular, yaşlandıkça sperm kalitesinin düştüğünü gösteriyor ancak bu çalışmada bulduğumuz şey, sıcaktan en çok etkilenenlerin 25 ila 35 yaşlarında üreme dönemindeki erkekler olduğuydu”

Dr. Gunther, aşırı sıcaklar ile doğurganlık arasındaki ilişkinin tropikal ülkelerde yeterince incelenmediğini belirterek, iklim değişikliğiyle birlikte gelecekte havanın daha da sıcak olacağını vurguladı.

Singapur Ulusal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji Bölümü’nden Doçent Chan Shiao-Yng ise çalışmada elde edilen verilerle ilgili olarak “Sperm yaşam döngüsünün belirli dönemlerinde, ısının daha olumsuz bir etkisi olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sıcak Havanın Doğurganlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı için yorumda bulun

    Sıcak Havanın Doğurganlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sıcak Havanın Doğurganlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı için ilk yorumu yapabilirsin.