İğdır’da Kızamık Alarmı: Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi’nde Tedbirler Alındı

Acil Durum Planı Devreye Girdi

Iğdır’da bulunan Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktorun kızamık testlerinin pozitif çıkmasıyla birlikte, İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Hastanede bulunan 150 doktor ve 480 sağlık çalışanı için olası bir salgına karşı acil durum planı devreye sokuldu.

Tedbirler Artırıldı

Hastanenin bahçesine aşı ve triaj üniteleri kurularak, içerideki iki bölümde izolasyon alanları oluşturuldu. Hastaneye gelenler triaj ünitesinde kontrol edilerek, kızamık belirtisi taşıyanlar izolasyon odalarına yönlendiriliyor. Yeşil, kırmızı ve sarı alanlar belirlenerek hasta yönlendirmesi yapıldı.

Müdür Bağcı’dan Açıklama

İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığını düşündüğümüz kızamık vakaları için hastanede tedbir amaçlı filyasyon uygulamaya karar verdik. Hastane bahçesinde kurulan çadırlarda muayenesi yapılanlarda şüpheli görülenler aşılanacak” dedi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • İğdır’da Kızamık Alarmı: Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi’nde Tedbirler Alındı
  1. İğdır’da Kızamık Alarmı: Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi’nde Tedbirler Alındı için yorumda bulun

    İğdır’da Kızamık Alarmı: Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi’nde Tedbirler Alındı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İğdır’da Kızamık Alarmı: Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi’nde Tedbirler Alındı için ilk yorumu yapabilirsin.