Bakan Koca: Mobil Sağlık Ekipleri Deprem Bölgesinde Hizmet Verdi

Mobil Sağlık Ekipleri 802 Bin 715 Kişiye Hizmet Verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mobil sağlık ekiplerinin deprem bölgesinde bir yıl içerisinde 802 bin 715 kişiye hizmet verdiğini belirtti. Bu kapsamda, 3 milyon 130 bini aşkın bebek ve çocuk ile 850 bin 500’ü aşkın gebe izlemi gerçekleştirildiğini aktardı.

Hatay’da Bebek ve Çocuk İzlemi Sayısı Yüksek

Bakan Koca, Hatay’da ise bebek ve çocuk izlemi sayısının 221 binin üzerinde olduğunu ve gebe izlemi sayısının da 59 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Saha Çalışmaları Görüntülendi

Bakan Koca, depremin ardından sağlık ve kurtarma ekiplerinin sahadaki çalışmalarının görüntülerine de yer verdiği açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen şehirlere hizmet verecek şekilde 176 acil müdahale ünitesi ve 34 sahra hastanesi kurulduğunu ve bu hastanelerde toplam 590 bin 468 hastanın tedavi altına alındığını belirtti.

Toplamda 49 Milyon 83 Bin 73 Birinci Basamak Muayenesi Gerçekleştirildi

Bölgede bir yıl içerisinde toplamda 49 milyon 83 bin 73 birinci basamak muayenesi gerçekleştirildiğini açıklayan Bakan Koca, sadece Hatay’da ise 4 milyon 58 bin 370 birinci basamak muayenesi yapıldığını ifade etti.

51 Bin 665 Yaralının Nakli Gerçekleştirildi

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki depremde bölgeden hava yoluyla 2 bin 580, kara yoluyla 48 bin 758, deniz yoluyla 327 olmak üzere, toplam 51 bin 665 yaralının naklinin gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Koca, sağlık çalışanlarının tüm bu çalışmalarıyla gurur duyduğunu belirtti.

İnayet Topçuoğlu Hastanesi’ndeki Hemşireye Takdir

Bakan Koca, paylaşımında, Pazarcık merkezli ilk depremde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde kuvözdeki bebekleri korumaya çalışırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle takdir toplayan hemşire Gazal Çalışkan’ın görüşlerine de yer verdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bakan Koca: Mobil Sağlık Ekipleri Deprem Bölgesinde Hizmet Verdi için yorumda bulun

    Bakan Koca: Mobil Sağlık Ekipleri Deprem Bölgesinde Hizmet Verdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bakan Koca: Mobil Sağlık Ekipleri Deprem Bölgesinde Hizmet Verdi için ilk yorumu yapabilirsin.