İşitme Engelli Judo Milli Takımı Sporcusu Yusuf Çelik, Altın Madalya İçin Hazırlanıyor

Judoya Babasının Tavsiyesiyle Başladı

Yusuf Çelik, işitme engelli Judo Milli Takımı sporcusu. 10 yaşındayken babası ve amcasının tavsiyesi üzerine judo ile ilgilenmeye başladı. Bugüne kadar Türkiye şampiyonlukları, dünya şampiyonaları ve Avrupa şampiyonalarında başarılar elde etti.

Hedefi Altın Madalya Almak

Yusuf Çelik’in hedefi, Türk bayrağını göndere çektirecek altın madalya kazanmak. Şu ana kadar dünya şampiyonalarında 2, Avrupa şampiyonalarında 3 üçüncülük elde etmiş olan milli judocu, Kazakistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda altın madalya için mücadele edecek.

Hazırlıklar Kastamonu’da Sürüyor

Yusuf Çelik, milli takım teknik direktörleri Atilla Öztürk ve Murat Gemalmaz eşliğinde nisan ayında Kazakistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde sürdürüyor. Kamptaki çalışmalar oldukça iyi gidiyor.

Erken Yaşta Spora Başladı

Yusuf Çelik, sporla erken yaşta ilgilenmeye başladığını söyledi. Ailesinin judo ile uğraştığını anlattı ve babasının ve amcasının judocu olmasından dolayı bu sporu seçtiğini belirtti. İşitme engelliler kategorisinde 2015 yılında yarışmaya başlayan Yusuf, o günden beri büyük bir gayretle çalışıyor.

Büyük Hedefleri Var

Yusuf Çelik, hedeflerinin olduğunu vurguladı. Kampta çalışmaların iyi gittiğini ve Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlandığını kaydetti. Altın madalya kazanmayı hedefleyen milli sporcu, ardından 2025’te Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Olimpiyatlar’da ülkesini en iyi şekilde temsil etmek istiyor. Yusuf, kendisini destekleyen kulübü ve teknik ekibine teşekkür etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Spor
  • İşitme Engelli Judo Milli Takımı Sporcusu Yusuf Çelik, Altın Madalya İçin Hazırlanıyor
  1. İşitme Engelli Judo Milli Takımı Sporcusu Yusuf Çelik, Altın Madalya İçin Hazırlanıyor için yorumda bulun

    İşitme Engelli Judo Milli Takımı Sporcusu Yusuf Çelik, Altın Madalya İçin Hazırlanıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İşitme Engelli Judo Milli Takımı Sporcusu Yusuf Çelik, Altın Madalya İçin Hazırlanıyor için ilk yorumu yapabilirsin.