Ankara’da Hava Durumu Uyarıları

1. Toz Taşınımı Uyarısı

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının bu gece saatlerinden itibaren Ankara genelinde etkili olacağı belirtildi.

Sağlık Problemlerine Dikkat

Açıklamada, Cuma günü gece saatlerine kadar sürebilecek olan toz taşınımının sağlık problemleri başta olmak üzere görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalara sebep olabileceği vurgulandı.

2. Lodos Uyarısı

Ankara Valiliği’nden yapılan diğer bir açıklamada ise bugün kent genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli lodosun, yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Tedbirli Olunması Gerekenler

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ankara-Konya kara yolunda Kulu ilçesi sınırlarında toz taşınımı nedeniyle araç sürücülerinin görüş mesafesinin düştüğü belirtildi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ankara’da Hava Durumu Uyarıları için yorumda bulun

    Ankara’da Hava Durumu Uyarıları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ankara’da Hava Durumu Uyarıları için ilk yorumu yapabilirsin.